Esence Şehit Yılmaz Güneş İlkokulu
Esence Kasabası Afşin/Kahramanmaraş

VİZYON

Atatürk ilkeleri ve Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda tüm imkanlarımızı en yüksek verimde kullanarak kendinegüvenen ,çağdaş,yenilikçi,ülkesini ve ülke insanını seven,birbirine sayğılı hoşgörülü olan ve her anlamda örnek olabilecek saygılı öğrenciler yetiştirmek.Her noktada model olabilmek.Öğrencilerimizi bir üst öğrenime en iyi şekilde hazırlayabilmek.Velilerimizi eğitim öğretim hususunda bilinçlendirmek.

MİSYON

Değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurabilen;Araştıran ve gelişip üretebilen öğrenci ve öğretmenlere sahip;Bünyesinde barındırdığı öğrencileri ,öğretmenleri ,idarecileri,ile mutlu ve verimli çalışan bir kurum olarak;Çevremizdeki okullardan farklı,aranan ve tercih edilenbir konuma gelmek.

Öğretim Şekli :Normal eğitim

Normal eğitim

8.30-15.00

İlçeye uzaklık 12 km´dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

K.Maraş Afşin´in en eski yerleşim birimlerindendir. Eski adı Kitiz olup, Boncuklu höyüğünün altında yeraltı sığınağı mevcuttur. Afşin ilçesine 12 km. mesafededir ve ilçenin güneyinde yer alır.